Un câine şi mai multe javre
17.08.2020
Vitamina D pentru justiţie
17.08.2020

Noi nu ştim nici astăzi de la ce a pornit incendiul din Colectiv, dar suntem foarte convinşi în a găsi vinovaţii

Gabriel Ispas, coleg cu fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu în Pro România, s-a arătat sceptic, în cadrul unei emisiuni la Digi24, în privinţa cauzei incendiului din clubul Colectiv, în urma căruia 65 de oameni şi-au pierdut viaţa.

„Din păcate, noi încă nu ştim – şi este o chestiune pe care o resimt cu tristeţe, am avut studenţi ai mei, am avut prieteni, am prieteni care au fost în „Colectiv” în acea seară şi au trecut prin acea tragedie, este îngrozitor ce s-a întâmplat. Dar noi astăzi, la mai mult de patru ani, nu ştim de la ce a pornit acolo. În schimb, suntem foarte convinşi în a găsi vinovaţii”, a declarat Gabriel Ispas, la Digi24.

„Cum nu ştim de la ce a pornit focul? a întrebat jurnalista Digi24 Alina Manolache. „Cum, nu a pornit de la artificii?”, a adăugat ea. „Nuu, de la o scânteie! Sigur… Sunt ferm convins şi cred că toţi telespectatorii sunt ferm convinşi că a pornit focul de la o scânteie…. Iar în câteva zeci de secunde a făcut acea combustie”, a spus cu ironie Gabriel Ispas. „Există filmări, domnule Ispas, au circulat pe internet, în care se vede foarte clar cum a fost pornit focul”, a intervenit în discuţie deputata Cristina Prună, de la USR. „ Combustie…”, a mai repetat Gabriel Ispas, arătându-şi din nou scepticismul.

De asemenea, Gabriel Ispas i-a luat apărarea colegului său, Nicolae Bănicioiu, care a spus la acea vreme că România are tot ce îi trebuie din punct de vedere medical pentru a face faţă crizei. „În primul rând, o nuanţă: n-a spus că este foarte bine, ci a spus că avem tot ce ne trebuie. Tot ce ne trebuie înseamnă medicamente, înseamnă fonduri pe care Guvernul poate să le aloce pentru această situaţie, în niciun caz nu vorbeşte despre situaţia din spitale”, a afirmat Gabriel Ispas, referindu-se la declaraţia lui Bănicioiu. „Ajutorul care se putea acorda în prima fază de către persoane din străinătate viza medicamentele, viza, eventual, unul, doi, trei specialişti medici, care au şi venit în România, dar nu presupunea, până la stabilizarea pacienţilor, plecarea acestora spre alte destinaţii. Unde aţi văzut sau cine din personalul medical a spus că ministrul sănătăţii nu a lăsat să plece din ţară? Este un zvon care s-a acutizat şi din când în când reapare. Nu există nicio declaraţie în care ministrul sănătăţii să interzică sau să ceară unui medic ca un pacient să nu plece din ţară”,  a susţinut Gabriel Ispas pentru sursa citată.